Kuşlarınız doğal ortamlarında yaşamadıkları için mevsim veya mevsim geçişinden fazla etkilenirler. Birçok hayvan gibi kuşlar da ortamın ısı düzeyine göre tüylerini dizer. İlk olarak yapacağınız şey ısıyı dengelemek olacaktır. Bunu yaparken +5, -5 ısı kuralına dikkat etmek gerekir. Eğer üretimhanenizde ani ısı düşüşleri veya artışları varsa bunu yaz mevsimi tamamen oturana kadar termostatlı bir ısıtıcı ile dengeleyin. Eğer gece soğuk olacaksa kuşların bulunduğu ortamda gündüz ölçülen sıcaklığı esas alarak ısıtıcınızın derecesini sabitleyin. Kuşlarınız hava değişikliğinde vücut ısısını dengelemek için çok fazla enerji kaybederler.
Bu dönemde hayvanlar yumurtalarını ve yavrularını terk edebilirler.Bundan dolayı mevsim geçişlerinde muhabbet kuşlarınıza dikkat etmekte ve kuşlarınızı sık sık kontrol etmekte fayda var. Yaz mevsimi oturana kadar kuşlarınıza yaptığınız ek takviye gıdaları arttırın. Özellikle mama ve sıvı takviyeler kullanmaya dikkat edin. Mevsim geçişinde olmazsa olmaz ürünlerden birisi Röhnfried BT Amin Forte‘dir. Bunun sebebi ise ürünün içeriğinde bulundurduğu B vitamini, aminoasitler ve elektrolit olmaktadır. B vitamini, kuşların tüy dizmesini hızlandıracaktır. Bunun yanı sıra aminoasitler ise bağışıklık sistemini düzenler ve vücudun ihtiyaç duyduğu proteinlerin oluşturulmasına yardımcı olur. Elektrolit ise kuşlarımızın kaybettiği sıvıyı vücutlarına kazandırır, hücrelerdeki sıvı düzeyini dengeler. Bundan dolayı haftada bir veya iki gün Röhnfried Gervit – W kullanmayı ihmal etmeyin. Mevsim geçişlerinde muhabbet kuşu bakımı nasıl olmalı?
Gündüzleri üretimhaneleriniz sıcaksa kuşlarınıza banyoluk takmayı veya üstlerine 1 – 2 fıs su sıkmayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede muhabbet kuşlarınıza tüy dökme süreçlerinde yardımcı olabilirsiniz. Üretimdeki kuşlarınıza ise mevsim sebzeleri ile yaptığınız mamaya Vitaz soliter, Versele Laga Calci Lux, Organik kuş toprağı, Röhnfried Pavifac eklemeyi unutmayın. Böylece hem tüy değişimini desteklemiş hem de kalsiyum miktarını arttırmış olacaksınız. Yapabileceğiniz bir başka şey ise bir sade soda kullanmak olacaktır. Sodayı gazı gidene kadar ağzı açık bir şekilde bekletin. Gazı gittikten sonra ise 4-5 damla limon damlatın (100 ml suluğa). Sonrasında sodayı muhabbet kuşlarınıza verin. Ayrıca hava çarpmalarına dikkat etmelisiniz. Hava çarpmaları mevsim değişikliğinde çok olmaktadır. Kuşları çarpan havanın sıcak veya soğuk olması bir fark yaratmamaktadır. Hava çarpmaları, her türlü kuşunuzu hasta edecektir. Tüm bunlara dikkat ederseniz muhabbet kuşlarınızın bu dönemi kolay atlatmasını sağlar ve ölümlerin önüne geçmiş olursunuz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.